France

Площа квартири - 68 м.кв. Замовниця – самодостатня, творча і незвичайна жінка.

Квартира призначена для проживання однієї замовниці, але до неї часто приїжджає онук, для якого теж слід передбачити спальне місце.

 

Час перебування – переважно холодний період року, так як в теплий період замовниця проживає на дачі. У зв’язку з цим, стояла задача зробити інтер’єр більш зимовим. Тут були взяті за основу вид з вікон, щоб він був максимально задіяний в інтер’єрі, і те, як падає світло з вікон і створює малюнок на стінах, завдяки тому що вікна мають декоративну решітку.

 

Замовниця часто подорожує, та має багато друзів у Європі, ходить до них у гості і їй дуже подобаються витончені, іронічні європейські інтер’єри.

 

У приміщеннях прослідковуються нотки стилю мемфіс, та використана монохромна, зимова колірна гамма з додаванням дерева.

У плануванні, за побажанням замовниці, змін не відбулось, основна робота тут була проведена над наповненням приміщень.

Була збільшена висота дверей - це дозволило зробити приміщення візуально вищими, такий прийом відсилає нас до європейських інтер’єрів, адже для них характерні високі стелі.

 

 

 

Передпокій виділений за допомогою чорного кольору, який переходить зі стін на стелю, і завдяки цьому створюється враження окремого приміщення, хоча воно нічим не відділено від коридору.

Збільшити портал вхідних дверей не було можливості, тому щоб підтримати ідею збільшення висоти всіх дверей по квартирі, був виконаний візуальний прийом за допомогою намальованого видовженого контура дверей контрастною лінією.

 

У передпокої розмістилась лавка з вішаком, який закріплений на стелі. За завданням замовниці, в передпокої мало з’явитись місце для сумки на колесах (для продуктів), тому була створена полиця - під однією її частиною розмістилась сумка, а під іншою закриті шафки. Освітлення тут виконане за допомогою трек-системи, якою «закінчується» чорна частина стелі.

 

Коридор є продовженням передпокою. Тут розмістилось велике дзеркало, яке розташоване навпроти вікна кухні, що додає більше світла приміщенню. Біля дзеркала з’явилась нотка іронії - скульптура голови коня на високій підставці, яку підсвічує оригінальне бра.

 

Цікавою родзинкою тут стала стіна, за якою ховається гардеробна, і саме її ми бачимо першою, коли заходимо в квартиру. Стіна розділена на три частини, дві із них обклеєні велюровою оббивочною тканиною та підсвічуються зверху, а третя – це розсувні двері, обклеєні шпалерами з намальованими шляпами.  Завершується ця композиція за допомогою незвичайного світильника, який проглядається з усіх приміщень.

 

Кухня 15,5 м.кв. Кухонний гарнітур тут кутовий. Виконаний з шпонованого МДФ та фарбованого МДФ. Вздовж гарнітуру на стелі розміщені накладні світильники циліндричної форми чорного кольору. Окремо виділена обідня зона, тут повторюється прийом, який був виконаний у передпокої - стіни та стеля пофарбовані в один колір. На стіні за диваном розмістилася подвійна рама з гіпсового багету, пофарбованого в колір стіни. Ця зона має свій світильник, який є однією з її основних цікавинок.  На протилежній стіні від дивану – телевізор.

 

Навпроти кухонного гарнітуру розмістився стелаж із за комбінованими відкритими і закритими поличками. Кухню з коридором поєднала стіна, яка прикрашена шпалерами з намальованими шляпами, які також розміщені на дверях в гардеробну. Ця стіна зверху підсвічена, за допомогою здвоєних  точкових світильників, що візуально зникають на фоні чорної площини стельового короба.

 

У спальні площею 14,4 м.кв. розмістився великий комод з полицями над ним. Ліжко з м’яким узголів’ям, із стелажем з одного боку і приліжковою тумбою з іншого. Також тут є робоча зона зі стильним столом та стільцем. Над столом на стіні розміщено декоративне дзеркало, яке своєю рамою візуально пов’язується зі світильниками у приміщенні. Головним джерелом світла тут стала легендарна люстра – у формі дамської шляпи. Над тумбочкою знаходиться підвіс, який виконує роль приліжкового світильника.

 

Вітальня 14,8 м.кв.. Ця кімната виконує багато функцій, таких як: чаювання з подругами, ігри з онуком, місце для ночівлі гостей, читання книжок. Тому тут є все необхідне для цього. Великий кутовий розкладний диван допоможе розмістити всіх гостей. З обох боків від дивану розташувались бра, які сприяють комфортному читанню, а стелаж за диваном чудово підходить для зберігання книг. Овальний журнальний столик повторює форму дзеркала на стіні і дозволяє зробити чаювання більш комфортним. Зона відпочинку виділена чорним кольором, а завдяки тому, що за диваном стіну закривають штори з натуральної світлої тканини, чорний колір не «давить», а стає більш «благородним». Стіни оздоблені за допомогою гіпсових багетів, які складаються в рами, вздовж стелі ці рами підсвічуються за допомогою накладних здвоєних точкових світильників. Навпроти дивану розміщений великий комод та телевізор.

 

Санвузол 5 м.кв. Тут необхідно було розмістити ванну, пральну машину, унітаз, рукомийник та багато місця для зберігання.

Рукомийник закомбіновано з пральною машиною та місцем для зберігання. Ванна розмістилась так, що між нею та стіною стала дуже містка шафа, а за рахунок незвичайної дверки, з використанням чорного напівпрозорого скла вона не виглядає громіздкою.

 

Унітаз розмістився з права від входу, так що з дверей його не видно. Тут же є головний іронічний акцент - картина з собакою, що знаходиться над унітазом. Вона надрукована на вологостійкій основі і виконує функцію дверці у шафку, а також чудово підіймає настрій.

 

Також цікавим акцентом тут є велика чорна рушникосушарка.

Шторка для ванни. З неї все почалось, оскільки замовниця її придбала ще до створення дизайн-проекту.

 

По всій квартирі, за виключенням санвузлу та гардеробної, на підлозі використана паркетна дошка.

 

 

2015